Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


műhely

 

Halljátok? Valaki kopácsol? De ki lehet az?

A Farmerama csapata bővíteni kívánta a várost,és ezt meg is tette. Mégpedig a régóta várt Műhelyt hozta el nektek eme remek fejlesztő gárda Hát nem csodálatos? De bizony, az.

A műhelyben fejleszthetitek a már megvásárolt ólaitokat. Fontos tudni, hogy a műhelyben építhető fejlesztéseket kizárólag sima alap ólra tudjátok rárakni. XL illetve XXL fejlesztésre nem lehet rárakni. Ebből kifolyólag földterületre sem tudjátok rárakni
 

 

 

 

Térjünk rá a Műhelyben építhető fejlesztésekre:


Ezek az ólak ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az összes többi ól, tehát törlés után a fejlesztés is,és az ól is visszakerül a menübe.

A Műhelyt a városban a Faiskolától Balra le, a Gazdabolt felett találhatjátok.Lássuk milyen építőanyagokból gazdálkodunk:

 

 

 

A játékban jelenlévő építőanyagok jelenleg a következők: fa, szög, festék, cserép, tégla.
Mivel ezekből elég sok kell így a rendszer ebből automatikusan többet generál. Vannak azonban olyan szerszámok, amik megszerzése a legszélsőségesebb esetben akár több hetet is igénybe vehet. Sokan vannak úgy, hogy egyetlen egy dolog hiányzik ahhoz, hogy egy fejlesztést fel tudjanak építeni,de a rendszer nem generál. Nos ezt ők sajnos szivatásnak veszik de felvilágosítok mindenkit hogy nem az. A már korábban említett szerszámok pedig a következők : kalapács,fűrész,flakon,ásó, gépalkatrész, ventilátor, olló továbbá a tölgyfacsemete nem egészen a szerszámok közé tartozik de generálás szempontjából még is . Értelem szerűen mivel ezekből kevesebb kell, a rendszer jóval ritkábban adja őket.

Hogyan szerezhetek alapanyagokat illetve hol találom meg őket?

Építőanyagot 4 féle képpen szerezhetsz amiből 3 azaz 3 teljesen ingyenes.

Na lássuk a 3 ingyenes építőanyag szerzési lehetőséget :

Az első lehetőség a legegyszerűbb az elvetett vetőmagok illetve fák,állatok aratása után kapott építőanyagok.
A felrepülő építőanyagokat a rendszer generálja ez teljesen véletlenszerű erre befolyást a fórum moderátorai illetve adminisztrátorai nem tehetnek és nem is akarnak tenni.. Minden alapanyagot megtalálhatsz bárhol akár a Fák illetve a vetemény betakarítása után akár az állatok pajtába áthelyezése után. A megtermelt dolgok a pajtában kerülnek tárolásra, mint látod ott is van egy új menüpont, ezen termékeket a piacon is el tudod adni és bizony a házhoz érkező vásárlók is vinni fogják az új dolgokat.

A második lehetőség szintén teljesen egyszerű ugyan is a városban megtalálhatjátok a farm kereket melyen pörgethettek magatoknak barkácscuccot, illetve szerszámos láda XL-t és XXL-t is..
Tehát ha az adott nap nem pörgettél ülj hát be a teherautódba és irány a város. Mindemellett megemlíteném itt is, hogy a farm kereket a fórum fejlesztői, adminisztrátorai és moderátorai nem tudják befolyásolni és nem is akarják befolyásolni. A Farm kerék teljesen véletlenszerűen működik, hogy az adott játékosra a meglepetés ereje hasson. Erről gondoskodik egy script. Ezért még véletlenül se feltételezd, ha 5 napon át forgatsz és mind az 5 nap vizet nyersz,hogy a rendszer akar veled kitolni. Peches voltál fogadd el.

A harmadik teljesen ingyenes lehetőség, az ajándékküldés.
Rengeteg más ajándék mellett lehetőséged van barkácscuccot is küldeni a szomszédaidnak vagy akár pusztán a barátaidnak (ebben az esetben a Városban a Nagy Piros ajándékra a név melletti ki ajándékocskára kattintva küldhetsz ajándékot)
Fontos tudni hogy egy felhasználónknak csak napi egyszer küldhetsz ajándékot. Az ajándékba küldhető barkácscucc 5 dolgot tartalmaz. Ez lehet 5 ugyanolyan dolog és akár 5 különböző dolog is (mondjuk erre kicsi az esély mivel ugye például szögből jóval több kell mint kalapácsból). A ajándékba kapott barkácscucc is bekerül a városban a Műhelybe.

A negyedik és jelenleg utolsó lehetőség Farmaranyért vásárolható szerszámosládák(Toolbox):

Ennek két fajtája mint általában mindennek itt a farmeramán. Van az XL illetve az XXL szerszámosláda:

Az ezermesterek legjobb barátja, amivel elképesztő gazdaépületeket tudsz építeni. A nagy XL barkácsdoboz tartalma 100 különböző építőanyag. Ez 10 FA-ba kerül.

Az ezermesterek álma: a hatalmas XXL barkácsdoboz, melynek tartalma 500 különböző építőanyag a gazdasági épületek gyors felépüléséhez! Ez 45 FA-ba kerül.

Rengeteg farmerünk követi el azt a hibát, hogy vesz egy XL vagy XXL szerszámosládát annak reményében hogy egy hiányzó építőanyagot kapjon. Mielőtt bárki is álmokba ringatná magát, attól hogy FA-ért vásárol szerszámos ládát az nem garantálja hogy a kellő szerszámból pont annyi lesz benne amire neki szüksége van.


Mivel a rendszer nem tudja, hogy a játékos éppen melyik fejlesztést óhajtja elkészíteni, ezért a rendelkezésre álló szerszámokat minden fejlesztésnél számon tartja.
Amint egy fejlesztést elkészítesz, az ahhoz szükséges szerszámok levonásra kerülnek a rendelkezésedre álló készletből szintén minden fejlesztés ikonjánál.
Ezekhez újra gyűjtheted a szerszámokat a fent említett lehetőségek szerint.

A Műhelyben épített fejlesztések etetése:


A fejlesztések megetetéséhez nem elég pusztán a táp. Amelyik állat alap ólára ráhelyezted a fejlesztést abból az állatfajból elfogyaszt a rendszer 1-t vagy 2-t vagy 3-t a pajtádban lévő állatok közül minden egyes etetésnél. Ebből kifolyólag ha csak pusztán tápod van és az adott állatfajodból nincs elég vagy egyáltalán nincs akkor nem tudod megetetni.

Szerszám többletem van a rendszer mégis elvette a maradék szerszámom amiből úgy is keveset ad a rendszer. Mit tegyek?

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a felesleges szerszámok később is rendelkezésedre állnak. Ha például egy fejlesztéshez 14 kalapács kell, és neked van mondjuk 34, a fejlesztés elkészítése után 34-14, tehát 20 darab kalapács továbbra is felhasználható. Minden fejlesztésnél számon tartja a különböző szerszámokat a rendszer, hiszen nem tudhatja, hogy Te éppen melyik fejlesztést szeretnéd elkészíteni.

A műhelyben is találhattok képes ismertetőt ha a jobb felső sarokban lévő kérdőjelre kattintasz. Az összes alapanyag a műhelyben kerül tárolásra.
Teljesen mindegy hogy kaptátok, aratáskor jutottatok hozzá vagy vásároltátok.

Ahogy beléptek a műhelybe, láthatjátok, hogy egy-egy fejlesztéshez milyen alapanyagokra van szükség.

 

 

Nézzük jelenleg miket tudunk termelni:

Tojástojó terület
A tojástojó területen gyönyörű gömbölyded tojásokat tojhatnak a tyúkocskáid. A tojástojó terület a 8. szinttől érhető el.

A fejlesztés elkészítéséhez szükséges szerszámok:
• 10 kalapács;
• 200 fa;
• 600 szög

Szükséged van 3 db csirkére, aminek a pajtádban kell rendelkezésedre állnia, és csirketápra, hogy a tojásáradat elindulhasson. A termelési idő végén 120 TP-t kapsz majd. A tojás ajánlott piaci ára: 300 csp.

Termelési idő:

táppal: 24 óra
táppal és vízzel: 19:11 óra
szupertáppal: 12 óra
Vízzel és szuprtáppal: 9:35 óra.

Angórasimogató
Az angóra gyapjú rendkívül ritka és nagyon drága. Az angórasimogató a 13. szinttől érhető el.

A fejlesztés elkészítéséhez szükséges szerszámok:

 • 6 ásó;
 • 12 kalapács;
 • 240 fa;
 • 720 szög;
 • 1 olló

Szükséged van 2 db nyúlra, aminek a pajtádban kell lennie, és nyúltápra az angórasimogatáshoz. Az angórasimogatás biztos siker.A termelési idő leteltével 120 TP-t kapsz majd. Az angóragyapjú ajánlott piaci értéke: 350 csp.

Termelési idő:

táppal: 24 óra
táppal és vízzel: 19:11 óra
szupertáppal: 12 óra
szupertáppal és vízzel: 9:35 óra

Kecsketejüzem
A kecsketej nagyon finom nem is beszélve a kiváló kecskesajtról! A kecsketejüzem a 17. szinttől érhető el.
A fejlesztés elkészítéséhez szükséges szerszámok:

 • 6 fűrész;
 • 14 kalapács;
 • 280 fa;
 • 840 szög;
 • 8 gépalkatrész


Szükséged van 2 db kecskére, aminek a pajtádban kell lennie, és kecsketápra, hogy finom kecsketejet készíthess.
A termelési idő lejárta végén 120 TP-t kapsz majd. A kecsketej ajánlott piaci értéke: 375 csp.

Termelési idő:

táppal:
24 óra
táppal és vízzel: 19:11 óra
szupertáppal: 12 óra
szupertáppal és vízzel:
9:35 óra

Pehelytollgyűjtő állomás
A pehelytollgyűjtő állomáson a legfinomabb pihéket gyűjtheted össze és adhatod el.A pehelytollgyűjtő állomás a 23. szinttől érhető el.

A fejlesztés elkészítéséhez szükséges szerszámok:

 • 10 ásó;
 • 16 kalapács;
 • 320 fa;
 • 960 szög;
 • 1 ventilátor

Szükséged van 2 db kacsára, aminek a pajtádban kell lennie, és kacsatápra a pihegyártáshoz.A termelési idő lejártával 200 TP-t kapsz majd. A pehelytoll ajánlott piaci értéke: 600 csp.

Termelési idő:

táppal:
36 óra
táppal és vízzel: 28:47 óra
szupertáppal: 18 óra
szupertáppal és vízzel: 14:23 óra

Birkanyíró állomásA birkanyíró állomáson elsőrangú gyapjút állíthatsz elő. A birkanyíró állomás a 31. szinttől érhető el.

A fejlesztés elkészítéséhez szükséges szerszámok:

 • 20 kalapács
 • 400 fa
 • 1200 szög
 • 12 gépalkatrész
 • 2 olló

Szükséged van 2 db juhra, aminek a pajtádban kell lennie, és juhtápra a gyapjúkészítéshez. A termelési idő leteltével 200 TP-t kapsz majd.A birkagyapjú ajánlott piaci értéke: 650 csp.

Termelési idő:

táppal:
36 óra
táppal és vízzel: 28:47 óra
szupertáppal: 18 óra
szupertáppal és vízzel: 14:23 óra

Tehenészet:


Ebben a tehenészetben fantasztikusan édes tejet adnak a tehenek. 39. szinttől érhető el.

A fejlesztés beszerzéséhez szükséges alapanyagok:

 • 10 fűrész,
 • 16 kalapács,
 • 320 fa,
 • 960 szög,
 • 5 gépalkatrész.

Szükséged van 1 egység tehéntápra és 1 tehénre, melyeknek a pajtádban kell lenniük. A tehenészet 120 TP-vel jutalmaz meg.Tehéntej piaci alapára: 465 csp.

A termelési idő:
táppal:
24 óra
vízzel
19:11óra
szupertáppal:
12 óra
szupertáppal és vízzel
: 9:35 óra

Rodeó ranchA rodeó ranchen lovaglóórákat tarthatsz, melyet a városi népek nagyon kedvelnek.43. szinttől érhető el.

[/center]

A fejlesztéshez szükséged lesz :

 • 16 ásóra
 • 15 kalapácsra
 • 360 fára
 • 900 szögre

Ahhoz az ól működjön szükség van 1 tápra és 2 lóra. A rodeó ranch 180 tp-vel jutalmaz meg.Termék ajánlott ára a piacon: 720 csp.

A termelési idő:
táppal:
36 óra
vízzel
28:47óra
szupertáppal
18 óra
szupertáppal és vízzel
14:23 óra

HalastanyaA halastanyán rendkívül ritka halakat tenyészthetsz ki, mint például a Lápi póc. A lápi póc tenyésztése 45. szinttől lehetséges.

Az ólhoz az alábbi alapanyagokra van szükség:
 • 14 ásó,
 • 360 tégla,
 • 18 festék,
 • 360 cserép,
 • 5 flakon.
Az etetéshez 1 táp és 2 hal kell.Minden egyes elkészült lápi póc 240 TP-t jelent számodra. A Lápi póc piaci alapára 969 csp.

A termelési idő:

táppal:
48 óra
vízzel
38:23 óra
szuper táppal
23:59 óra
szuper táppal és vízzel
19:11 óra

Struccászati TSZ
A struccoknak is jár egy tojás tojó terület, hiszen a strucctojás is nagyon értékes. Ahhoz, hogy strucctojást tudj értékesíteni, el kell érned az 56. szintet.

Be kell szerezned a következő alapanyagokat:
 • 360 tégla,
 • 18 festék,
 • 360 cserép,
 • 18 gépalkatrész.

Szükséged van az etetéshez 1 tápra és 1 struccra.Minden egyes elkészült tojás után 180 TP-t kapsz, a strucctojás piaci alapára 760 csp.

A termelési idő:

táppal:
36 óra
vízzel
28:47
szuper táppal
18 óra
szuper táppal és vízzel
14:23 óra

 

Szarvasgomba malacfarm
 
Ezen a különleges farmon malackáid arra kérheted hogy kikeressék a számodra az oly értékes szarvasgombákat.

Be kell szerezned a következő alapanyagokat:
 • 12 ásó,
 • 16 kalapács,
 • 5 tölgyfacsemete
 • 320 fa,
 • 960 szög,
.
Szükséged van az etetéshez 1 tápra és 1 disznóra.Minden egyes kikapirgált szarvasgomba után 120 TP-t kapsz illetve 1 egység trágyát, a szarvasgomba piaci alapára 685 csp. A 37. szint elérése után építhető meg

A termelési idő:

táppal:
36 óra
vízzel
28:47
szuper táppal
18 óra
szuper táppal és vízzel
14:23 óra
A Mai napon egy új ólfejlesztéssel bővült a műhelyünk, lássuk miket lehet róla tudni!:A Méhészet
 
Ezen a különleges farmon méheid mézédes mézet készíthetnek amit később eladhatsz a vevőknek, illetve eladhatod a piacon. Sima alap ólra lehet csak ráhelyezni.


Be kell szerezned a következő alapanyagokat:
 • 14 ásó,
 • 18 kalapács,
 • 2 méhkirálynő
 • 360 fa,
 • 1080 szög,
.
Szükséged van az etetéshez 1 tápra és 1 méhre.Minden egyes előállított méz után 180 TP-t kapsz illetve 1 egység trágyát,továbbá a méz piaci alapára 740 csp. A 49. szint elérése után építhető meg.

A termelési idő:

táppal:
36 óra
vízzel
28:47
szuper táppal
18 óra
szuper táppal és vízzel
14:23 óra


 

Bahamarama ólfejlesztések


Papagájtollászkodó


 


A papagájok szívesen tollászkodnak akár egész nap, még azt sem bánva, hogy lehullik emiatt gyönyörű tollazatukból. Viszont Te összegyűjtheted és az értékes portékát jó pénzért árulhatod a piacon.

A papagájtollászkodó a Bahamarama 2. szintjétől elérhető.

Építőanyagok:

25 db ásó,
25 db kalapács,
500 db fa,
1500 szög,
1 tollgyűjtő robotkéz.

Beérési idő:

sima táppal: 16 óra
táppal és vízzel: 12:48
szupertáppal: 8 óra
szupertáppal és vízzel: 6:23

Egyéb adatok:

aratáskor Tp: 327
piaci alapár: 932 pp
működéséhez: 1 táp és 2 papagáj szükséges
a táphoz szükséges: 4x szőlőMogyorótaposó:


 

Jó súlyban van az elefánt és ezt kihasználva mogyorókrémet gyárt a drága. Nagy kincs az ízletes finomság melynek a piacon vehet hasznát.

A mogyorótaposó a Bahamarama 10. szintjétől elérhető.


Építőanyagok:

25 fűrész,
30 kalapács,
600 fa,
1800 szög,
1 fakalapács.

Beérési idő:

sima táppal: 24 óra
táppal és vízzel: 19 óra 12 perc
szupertáppal:12 óra
szupertáppal és vízzel: 9 óra 36 perc

Egyéb adatok:


aratáskor Tp: 453
piaci alapár:1256 pp
működéséhez: 1 táp és 2 elefánt szükséges
a táphoz szükséges: 40x széna és 20x saláta